Torta Sacherová 1140 g
22.50€ s DPH
Sacherová torta alebo sacher je druh čokoládovej torty s ríbezľovou marmeládou
a čokoládovou polevou.
Túto koláčovú zmes s čokoládou vytvoril v roku 1832 vtedy šestnásťročný Franz Sacher v druhom učňovskom ročníku na dvore kniežaťa Metternicha. Metternich vydal príkaz šéfkuchárovi, aby pripravil niečo špeciálne pre výnimočných hostí. Šéfkuchár bol však práve chorý, a tak sa rozkaz dostal až k Franzovi Sacherovi a ten si vymyslel túto tortu. Až jeho syn vylepšil túto znamenitú pochúťku čokoládovou polevou a marmeládou počas svojich učňovských rokov u cisárskeho a kráľovského dvorného cukrára Demela.
Odvtedy je táto torta jedna z najznámejších kulinárskych špecialít Viedne.
Zloženie:
pšeničná múka,cukor,škrob,sušené vajce, emulgator E472b,E472a,E471,kypriaca látka E450,E500, soľ, stabilizátor E466, prirodná indentická aróma,farbivo E160a,slnečnicový olej,repkový olej,dreň jablková, jahodová, višňová aróma, chemická konzervačná látka E202,regulator kyslosti E330,rastliny tuk. kakaový prášok, emulgátory, sójový leticínE476,aróma,sušené odstredivé mlieko,sušená srvátka, far.E124
Priemerné výživové údaje na 100g výrobku : Energetická hodnota – 1401 kJ,energetická hodnota – 335 Kcal, tuky – 17g, nasýtené mastné kyseliny – 3,3g, sacharidy- 42g, cukry – 33g , vláknina – 1,7g , bielkoviny – 4,3g , soľ – 0,4g
Hmotnosť | 1.14 kg |
---|
Alergény
- obilniny obsahujúce lepok (pšenica, raž)
- vajcia
- mlieko a výrobky y neho, vrátane laktózy
- orechy-mandle, vlašské, platácie, lieskové, kešu
- arašídy a výrobky z nich
- sojóvé zrná a výrobky z nich
- E124 môžu mať nepriaznivé účinky na činnosť a pozornosť detí
- E110, E104, E122, E102, E129, E102, E124 môže mať nepriaznivé účinky na činnosť a pozornosť detí